RSS

Svenska böcker att längta efter (2017 del 3)

12 Dec

Jag har äntligen semester!!! Det firar vi med att spana in några böcker som kommer nästa år 🙂 


tusende-vaningenTitel: Tusende våningen (The Thousandth Floor #1)
Författare: Katharine McGee
Förlag: Lilla Piratförlaget 
Utgivningsdatum: 2017-01-11
Översättning: The Thousandth Floor (The Thousandth Floor #1)

Manhattan, år 2118. Ett tusen våningar högt torn skuggar hela Brooklyn. I det finns allt man kan önska sig – för den som har råd. Och det har Avery, vars
familj bor på tusende våningen. Hon har allt, utom det hon egentligen vill ha. Nästan lika högt upp bor hennes bästa vän Leda. För att dölja sina egna hemligheter
börjar hon ta reda på andras, genom att anlita hackaren Watt. Långt ner i huset bor Rylin, som kämpar för att försörja sig och sin lillasyster, efter att deras mor dött. Och Eris, som tvingas flytta från toppen till botten, när hennes familjs hemlighet avslöjas.

Tusende våningen är en svindlande berättelse om förälskelse, svartsjuka, hemligheter och utpressning, i en högteknologisk framtid, ganska lik vår egen tid.

Var lite nyfiken på denna när den släpptes på engelska, kul att den även kommer på svenska. 


——————————————————————————————————————————————–


den-sista-stjarnanTitel: Den sista stjärnan (Femte vågen #3)

Författare: Rick Yancey
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsdatum: 2017-03-10
Översättning: The Last Star (The 5th Wave #3)

Fienden är De andra. Fienden är vi. De är här nere, de är där upp, de är ingenstans. De vill ha jorden, de vill att vi ska ha den. De kom för att utplåna oss, de kom för att rädda oss.

Bakom gåtorna finns en sanning. Cassie har blivit förrådd. Det har även Ringer. Zombie. Nugget. Och alla 7,5 biljoner människor som brukade leva på vår planet. Förrådda, först av De andra, men nu av oss själva.

Jordens kvarvarande överlevare måste bestämma vad som är viktigast att rädda sig själva, eller rädda det som gör oss mänskliga.

Har redan läst denna på engelska och tyvärr föll den mig inte i smaken. Mer får ni veta när jag lägger upp recensionen (när jag nu får tid att skriva ihop den). 


——————————————————————————————————————————————–


vita-tigernTitel: Vita tigern 
Författare: Christin Ljungqvist

Förlag: Lilla Piratförlaget 
Utgivningsdatum: 2017-03-22

Till hotell Vita Tigern i Göteborg kommer människor från hela världen, på flykt undan krig eller för att skapa ett bättre liv för sina barn. Avalon har vuxit upp här, lekt i lobbyn, hjälpt till i köket, hämtat resande från luftskeppen. På nyårsnatten brakar en svävare ner i isen vid Götaälvbron, och tillsammans med sina vänner börjar Avalon leta efter föraren. Men under sökandet snubblar hon över en familjehemlighet som visar sig större än hon ens kunnat föreställa sig.

Ärnyfiken på författarens böcker, kul med en svensk steampunk-bok!

——————————————————————————————————————————————–

den-morkaste-delen-av-skogenTitel: Den mörkaste delen av skogen 
Författare: Holly Black

Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsdatum: 2017-03-24
Översättning: The Darkest Part of the Forest

I den mörkaste delen av skogen finns en kista av glas. I kistan ligger en sovande älvprins som ingen kan väcka. Hazel och hennes bror Ben är båda förälskade i honom. Båda drömmer om att vara den som lyckas väcka honom. Men vad händer när drömmen blir sann?

I den mörkaste skogen måste du vara försiktig med vad du önskar. En oförsiktig önskan, och allt du håller kärt kan gå förlorat.

Åhh vad kul att Rabén & Sjögren fortsätter att ge ut Holly Blacks böcker på svenska. Den här har jag redan läst på engelska och gillar! Recensionen har ni här.

——————————————————————————————————————————————–

det-har-kalla-landetTitel: Det här kalla landet
Författare: Pernilla Gesén & Louella Bergman
Förlag: B Wahlströms 
Utgivningsdatum: 2017-03-27

Noomi bor i Lindsborg, en mellanstor stad i Nordland. Hon går i gymnasiet och är en del av en trygg familj med god ekonomi fram till nu. Hyllorna i mataffären gapar tomma. Noomi är van att kunna köpa vad hon vill, men butik efter butik stänger ner.

Efter att Noomi rånats av ett gäng invandrartjejer finns inte längre några tvivel om vad som håller på att hända i landet, så hon gör gemensam sak med sin storebror, aktiv inom det främlingsfientliga parti som växer i raketfart inför valet. Men Noomis klasskompis Zahra kommer i vägen. Zahra, som alltid sticker ut hakan och käftar emot. Som liten flydde hon från krig och förödelse till Nordland, men bara halva familjen nådde säker mark. Zahra söker trygghet i en allt mer skrämmande tid av kaos och utanförskap men på fel ställen.

Zahra inte bara ifrågasätter allt som Noomi tror på, hon stjäl också hennes barndomsvän. Till en början vill Noomi bara att Zahra ska försvinna, men snart händer något inom dem båda. Det blir ett möte som förändrar de båda för alltid.

Inget fan av omslaget som ser tyvärr ser ut som att någon har köpt tre olika bilder och slängt ihop dem i photoshop. Men handlingen däremot låter väldigt aktuellt och intressant. 

————————————————————————————————————————————–

leva-utan-skuggaTitel: Leva utan skugga (Aisha Sabah #1)
Författare: Sofie Trinh Johansson
Förlag: Mörkersdottir förlag
Utgivningsdatum: 017-04-01 

I en tragisk bilolycka förlorade Aisha inte bara sin tvillingsyster Shirin utan även sin själ. Hon tvingas att möta en ny värld, en värld där de döda inte alltid försvinner och där onda förmågor hotar att ta över. Märkt av sin sargade barndom får hon en sista chans på slottet i Skygge, en internatskola och behandlingshem för ungdomar med särskilda förmågor.

Samtidigt som de döda fortsätter att söka upp Aisha är det fler som dör på slottet och hon inser snart att hon kan vara nästa offer. Men det finns en annan själlös i Skygge. Och han har inte tillåtit henne att dö förut.

Fastnade direkt för omslaget och jag vet ju att författaren verkligen kan skriva. Ser fram emot att få läsa denna!

————————————————————————————————————————————–

de-forloradeTitel: De förlorade
Författare: Henrik Fexeus
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsdatum: 2017-04-21

Ky studerade hålet. Det var ungefär femtio centimeter brett och sträckte sig nästan en meter upp. Hon drog ett djupt andetag, klev upp på sängen och sträckte försiktigt in vänsterbenet. Hon hasade över kanten och var inne. Det blev mörkt. Och hon kände en omedelbar våg av panik skölja över sig.

När Ky av misstag slår upp ett hål i väggen i sitt rum hittar hon något som aldrig var menat för henne. Något som kommer förändra henne liv för alltid. Samtidigt, i en annan del av Stockholm börjar Adam tvivla på sitt förstånd när verkligheten omformar sig framför hans ögon. Är det någon som skämtar med honom eller håller han faktiskt på att bli galen på riktigt?

En silvergrå bil som följer varje steg han tar. Män vars ansikten ständigt är höljda i dunkel. Underjordiska tunnlar där det är svårt att andas men lätt att gå vilse.

Ky och Adams vägar korsas och de dras in i ett äventyr, ett klaustrofobiskt sådant, som ställer frågor vad sanning och verklighet är. Är världen som vi känner den bara en illusion?

Whaat? Henrik Fexeus släpper en bok för ungdomar? Jag gillar ju hans tv-program väldigt mycket så det ska bli spännande att se om Henrik är lika bra på att skriva skönlitteratur som han är på att läsa andras tankar. 

————————————————————————————————————————————–

karta-for-foralskade-och-andra-vilsnaTitel: Karta för förälskade och andra vilsna
Författare: Johanna Lindbäck
Förlag: Lilla Piratförlaget
Utgivningsdatum: 2017-04-26
 

Julia är på väg till familjens lantställe. Vännerna Karin och Astrid, däremot, sitter inte i en stuga. De dricker smoothies på Mallorca. Är de ens hennes vänner längre? Nu när Julia råkade bli ihop med Isak som Karin hade span på först.

Sommaren i stugan gör inte livet mer okomplicerat eftersom Rasmus dyker upp. Rasmus som tecknar och läser samma böcker som Julia. Kort sagt, en helt annan typ än Isak.

Mötet mellan Julia och Rasmus blir början på en sommar där de båda tvingas fatta livsavgörande beslut om vem de vill vara och vad de vill bli

Vad kul med en ny bok av Johanna Lindbäck, var ju ett tag sen jag läste något av henne. Gillar omslaget!

————————————————————————————————————————————–

midnattskronan-glastronen-2Titel: Midnattskronan (Glastronen #2)
Författare: Sharah J. Maas
Förlag: Modernista 
Utgivningsdatum: 2017-05-26
Översättning: Crown of Midnight (Throne of Glass #2)

Artonåriga Celaena Sardothien är skarp, modig och vacker. En fulländad förförerska och den bästa lönnmördare hennes värld någonsin skådat. Men även om hon vunnit kungens lönnmördartävling och därmed blivit hans kämpe, har hon varken friheten att fatta sina egna beslut eller att följa sitt hjärta.

Endoviers hemska saltgruvor, där hon hölls som slavarbetare före tävlingen, var ingenting för henne jämfört med hur det är att leva bunden till sin värsta fiende – en kung vars styre är så ondskefullt att det tycks omöjligt att utmana.

Celaena ställs inför hopplösa val. Ska hon utföra kallblodiga mord för mannen hon hatar? Eller riskera att skicka dem hon älskar i döden? Hon måste välja vad hon ska slåss för: sin överlevnad, sin kärlek eller rikets framtid. För en lönnmördare kan inte få allt. Och om hon ändå försöker riskerar hon att gå under.

Den här serien är superhypad och jag är väldigt sugen på att läsa den även fast jag inte riktigt fastnade för första boken. Kanske är det jag som läste den vid fel tillfälle så jag får väl ge den en chans till. 

 

4 responses to “Svenska böcker att längta efter (2017 del 3)

  1. Lena

    December 12, 2016 at 18:32

    Den sista stjärnan ser jag fram emot.

     
  2. Malin Ankardal

    December 13, 2016 at 19:12

    Vad kul med en ny av Johanna Lindbäck =D

     
  3. Bam

    December 13, 2016 at 22:31

    Längtar efter midnattskronan, hatar att behöva vänta när jag har läst en del i en bok. Tusende våningen verkar också intressant.

     
  4. Karin

    December 29, 2016 at 23:25

    Vad många härliga tips!

     

Leave a comment