RSS

Brandon Sanderson – The Dark Talent

06 Oct

En väldigt flummig och rolig bok med alldeles för många fotnoter

Titel: The Dark Talent
Författare: Brandon Sanderson
Serie: Alcatraz #5
Sidantal: 300
Utgivningsår: 2016

Baksidestexten:
Alcatraz Smedry has successfully defeated the army of Evil Librarians and saved the kingdom of Mokia. Too bad he managed to break the Smedry Talents in the process. Even worse, his father is trying to enact a scheme that could ruin the world, and his friend, Bastille, is in a coma. To revive her, Alcatraz must infiltrate the Highbrary–known as The Library of Congress to Hushlanders–the seat of Evil Librarian power. Without his Talent to draw upon, can Alcatraz figure out a way to save Bastille and defeat the Evil Librarians once and for all?

 

Tycke:
Den här måste vara serien som Brandon Sanderson skriver på när han vill ta paus från sina ultraepiska 1000+-sidors fantasybiblar. Alcatraz är så flummig och oseriös att det är omöjligt att ta den på allvar, men det hindrar inte mig från att gilla den väldigt mycket. Humorn är bara så överdriven att man inte kan låta bli att skratta. Dessutom är boken som en parodi på dramaturgiska akter som ofta förekommer i andra böcker.

Denna är en aning mörkare än de tidigare delarna i serien och här finns det fotnoter i mängder, från början var det rätt kul men sen blev det för jobbigt att läsa och jag måste erkänna att jag skippade några av fotnoterna i slutet.

Jag trodde att detta skulle vara sista boken i serien men det visar sig att det kommer en sjätte bok, som ännu inte har något release-datum (trots att det har gått 3 år nu!).  Jaja, den som väntar på något gott…

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Oh, så det är Bastille som ska ”skriva” nästa bok istället för Alcatraz, spännande!  
 

Tags: , ,

Leave a comment